Hozzávalók 4 személyre:
400 g spagetti tészta
200 g zöldborsó (megpucolva)
1 db avokádó (kisebb)
100 g rukkola
400 g zöldspárga
5 db újhagyma
2 ek olívaolaj
0.5 csokor petrezselyem
0.5 csokor koriander
200 ml görög joghurt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 lime-ból nyert limelé
2 db szardella
0.3 csokor tárkony
Elkészítési idő: 30 perc
1. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk. A spárgák végeit elpattintjuk, felvágjuk, és kb. 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leszűrjük.
2. Újra vizet forralunk, ezúttal a tészta számára.
3. Amíg a víz felforr, a tészta fő, megcsináljuk a szószt: az avokádót félbevágjuk, húsát kikaparjuk, aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a petrezselymet és a koriandert, rácsavarjuk a lime levét, sózzuk, borsozzuk. Jól összeturmixoljuk.
4. Hozzákeverjük a joghurtot, majd félretesszük.
5. 2 kanál olívaolajon megfuttatjuk a villával apróra tört két kis szardellát, karikára vágott újhagymát, a kifejtett, nyers zöldborsót, a rukkolát, és takarék lángon kb. 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a spárgát, és még 2 percig kevergetjük.
6. Hozzáadjuk a tésztát, és jól összekeverjük. Nyakon öntjük az avokádós szósszal, még egyet keverünk rajta, hogy jól átmelegedjen, és azonnal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése