Zöld Istennő tészta


 

Hozzávalók 4 személyre:

400 g spagetti tészta

200 g zöldborsó (megpucolva)

1 db avokádó (kisebb)

100 g rukkola

400 g zöldspárga

5 db újhagyma

2 ek olívaolaj

0.5 csokor petrezselyem

0.5 csokor koriander

200 ml görög joghurt

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 lime-ból nyert limelé

2 db szardella

0.3 csokor tárkony

Elkészítési idő: 30 perc

1. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk. A spárgák végeit elpattintjuk, felvágjuk, és kb. 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leszűrjük.

2. Újra vizet forralunk, ezúttal a tészta számára.

3. Amíg a víz felforr, a tészta fő, megcsináljuk a szószt: az avokádót félbevágjuk, húsát kikaparjuk, aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a petrezselymet és a koriandert, rácsavarjuk a lime levét, sózzuk, borsozzuk. Jól összeturmixoljuk.

4. Hozzákeverjük a joghurtot, majd félretesszük.

5. 2 kanál olívaolajon megfuttatjuk a villával apróra tört két kis szardellát, karikára vágott újhagymát, a kifejtett, nyers zöldborsót, a rukkolát, és takarék lángon kb. 2 percig főzzük. Hozzáadjuk a spárgát, és még 2 percig kevergetjük.

6. Hozzáadjuk a tésztát, és jól összekeverjük. Nyakon öntjük az avokádós szósszal, még egyet keverünk rajta, hogy jól átmelegedjen, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzések