Bazsalikomos sajtkrémleves


 

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg vaj

3 evőkanál finomliszt

7 dl tej

2 dl főzőtejszín

2 dl víz

20 dkg kéksajt (rokfort)

10 dkg tömlős krémsajt (1 darab)

20 dkg trappista sajt

bors ízlés szerint

1 kávéskanál szerecsendió virág (vagy őrölt szerecsendió)

1 marék bazsalikom (vagy 2-3 evőkanál szárított)

Elkészítési idő: 15 perc

A vajat felolvasztjuk. Ha felolvadt, beleszórjuka lisztet, és elkeverjük. Majd hozzáöntjüka tejet, tejszínt, vizet. Felforraljuk.

Amíg felforr, lereszeljüka sajtokat, de közben figyelni kell a tejes-vajat keverékre, néha-néha meg kell keverni.

Ha felforrt, a sajtokat beleszórjuk, a krémsajtot belenyomjuk, a rokfort sajtot apró kockákra vágva hozzáadjuk. Közepes fokozatra vesszük, hozzáadjuk a borsot, aszerecsendió virágot és a felaprított bazsalikomot. Néhány kevergetés után, ha a sajtok felolvadtak, tálalhatunk is.

Megjegyzések