Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg vaj
3 evőkanál finomliszt
7 dl tej
2 dl főzőtejszín
2 dl víz
20 dkg kéksajt (rokfort)
10 dkg tömlős krémsajt (1 darab)
20 dkg trappista sajt
bors ízlés szerint
1 kávéskanál szerecsendió virág (vagy őrölt szerecsendió)
1 marék bazsalikom (vagy 2-3 evőkanál szárított)
Elkészítési idő: 15 perc
A vajat felolvasztjuk. Ha felolvadt, beleszórjuka lisztet, és elkeverjük. Majd hozzáöntjüka tejet, tejszínt, vizet. Felforraljuk.
Amíg felforr, lereszeljüka sajtokat, de közben figyelni kell a tejes-vajat keverékre, néha-néha meg kell keverni.
Ha felforrt, a sajtokat beleszórjuk, a krémsajtot belenyomjuk, a rokfort sajtot apró kockákra vágva hozzáadjuk. Közepes fokozatra vesszük, hozzáadjuk a borsot, aszerecsendió virágot és a felaprított bazsalikomot. Néhány kevergetés után, ha a sajtok felolvadtak, tálalhatunk is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése