Hozzávalók 2 személyre:
400 g ALDI Húsmester csirkemellfilé
2 ek olaj
só, bors
1 csipet szárított oregánó
1 csipet szárított kakukkfű
2 csipet szárított rozmaring
½ mk pirospaprika
1 ek mustár
150 g fagyasztott zöldborsó
1 db cukkini (kb. 250 g)
1 ek olívaolaj
2 - 3 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín
200 g farfalle tészta (vagy amit szerettek)
A tetejére
40 g parmezán
2 ek olívaolaj
frissen őrölt bors
1 cikk citrom leve
A tejszínes-csirkés tészta elkészítéséhez a csirkemellet felkockázzuk, majd egy erős lángon hevített, füstölgően forró serpenyőbe öntjük az olajat, és lepirítjuk benne a sózott, borsozott csirkét. Fűszerezzük oregánóval, kakukkfűvel, rozmaringgal, pirospaprikával, és hozzáadjuk a mustárt is. 90 százalékosra pirítjuk, majd félretesszük egy tálba.
A forró serpenyőbe szórjuk a fagyos zöldborsót, meghintjük egy kis sóval, felöntjük kb. 50 ml vízzel, és hagyjuk párolódni benne, amíg felvágjuk a cukkinit. Félkarikára vágjuk a cukkinit, és a zöldborsó mellé dobjuk egy kis olívaolajjal. Mellészórjuk a felszeletelt fokhagymát, megborsozzuk, és az egészet néha átrázva lepirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a csirkét, és készre forraljuk.
Közben a tésztát sós, forró vízben, a csomagoláson leírtak szerint al dentére főzzük, leszűrjük, és összeforgatjuk a raguval, majd tányérokba szedjük. A tetejére reszeljük a parmezánt, meglocsoljuk olívaolajjal, és egy kis borsot törünk rá, ha szeretitek a friss citrusos ízt, egy kis citromlevet is nyomhattok rá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése