Csirkés tészta


 

Hozzávalók 2 személyre:

400 g ALDI Húsmester csirkemellfilé

2 ek olaj

só, bors

1 csipet szárított oregánó

1 csipet szárított kakukkfű

2 csipet szárított rozmaring

½ mk pirospaprika

1 ek mustár

150 g fagyasztott zöldborsó

1 db cukkini (kb. 250 g)

1 ek olívaolaj

2 - 3 gerezd fokhagyma

200 ml főzőtejszín

200 g farfalle tészta (vagy amit szerettek)

A tetejére

40 g parmezán

2 ek olívaolaj

frissen őrölt bors

1 cikk citrom leve 

A tejszínes-csirkés tészta elkészítéséhez a csirkemellet felkockázzuk, majd egy erős lángon hevített, füstölgően forró serpenyőbe öntjük az olajat, és lepirítjuk benne a sózott, borsozott csirkét. Fűszerezzük oregánóval, kakukkfűvel, rozmaringgal, pirospaprikával, és hozzáadjuk a mustárt is. 90 százalékosra pirítjuk, majd félretesszük egy tálba.

A forró serpenyőbe szórjuk a fagyos zöldborsót, meghintjük egy kis sóval, felöntjük kb. 50 ml vízzel, és hagyjuk párolódni benne, amíg felvágjuk a cukkinit. Félkarikára vágjuk a cukkinit, és a zöldborsó mellé dobjuk egy kis olívaolajjal. Mellészórjuk a felszeletelt fokhagymát, megborsozzuk, és az egészet néha átrázva lepirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a csirkét, és készre forraljuk.


Közben a tésztát sós, forró vízben, a csomagoláson leírtak szerint al dentére főzzük, leszűrjük, és összeforgatjuk a raguval, majd tányérokba szedjük. A tetejére reszeljük a parmezánt, meglocsoljuk olívaolajjal, és egy kis borsot törünk rá, ha szeretitek a friss citrusos ízt, egy kis citromlevet is nyomhattok rá.

Megjegyzések