Gyors chilis bab


Hozzávalók 4 személyre:

500 g darált sertéshús

2 ek olívaolaj

1 nagy db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

500 ml paradicsomlé

300 g csemegekukorica (kb. 1 konzerv)

500 g vörösbab (kb. 2 konzerv)

só ízlés szerint

fekete bors ízlés szerint

1 teáskanál majoranna

1 teáskanál oregánó

1 teáskanál petrezselyem

1 teáskanál fűszerpaprika

1 csipet fahéj

1 teáskanál csípős paprikakrém

cayenne bors ízlés szerint

1 ek worcestershire-szósz

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra felkockázzuk, és kevés olívaolajon (vagy amin szeretnénk) elkezdjük párolni. Ha már üveges, rádobjuk a picire vágott fokhagymát. Maximum fél percig sütjük együtt, és rádobjuk a darált húst. Folyamatos kevergetés mellett pirítjuk.

A pirítás közepe fele elkezdjük fűszerezni. Rászórjuk a sót, borsot, majorannát, oregánót, petrezselymet, fahéjat és darált erőspaprikát. Ha már késznek tűnik a hús, megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a konzerv babot és kukoricát (a leve nélkül). Kis keverés után felöntjük a paradicsomlével. A megadott mennyiség nem pontos, a lényeg, hogy éppen ellepje az ételt.

Elkezdjük főzni, és közben hozzáadjuk a cayenne borsot vagy bármilyen más csípős fűszert, amit szeretünk. A mennyisége természetesen ízlés kérdése. Kb. 10 percig főzzük, és tálalható.

Megjegyzések