Hozzávalók:
Gofri
40 dkg finomliszt
2 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor
2 csomag sütőpor
4 db tojás
4 ml tej
4 ek vaj
1 csipet só
Krém
500 ml habtejszín
2 csomag habfixáló
1250 g mascarpone
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
75 g tejpor
Karamell
200 g tejkaramella
100 ml habtejszín
75 g vaj
Összeállítás
500 g tejcsokoládé
300 g földimogyoró
Elkészítés
Gofri
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A tojást, a langyos tejet és az olvasztott vajat pedig egy másik tálban felverjük. A liszthez hozzáöntjük jó sűrű kevergetés mellett az előzőleg jól felvert tejes keveréket, majd az egészet kikeverjük úgy, hogy egy jó sűrű, de mégis kissé folyós masszát kapjunk.
A gofrisütőt olajjal kikenjük, és belemerjük adagonként a gofri masszáját, és megsütjük. A végén ízlésünknek megfelelően fogyasztjuk!
Krém
A habtejszínt a habfixálóval felverjük. A mascarpone-t egy másik tálban kicsit fellazítjuk a robotgéppel. Hozzáadjuk a tejport, porcukrot, vaníliás cukrot.
A mascarpone-hoz a felvert habot hozzákeverjük spatulával, hűtőbe tesszük dermedni.
Karamell
A tejszínt feltesszük egy lábosban melegedni kis lángon, és beletesszük a karamellt is. Amikor felolvadt a karamell, több darabra vágva beletesszük a vajat is, és összemelegítjük. Félretesszük kihűlni.
Összeállítás
Egy ovális formájú edényt kibélelünk alufóliával úgy, hogy az oldalán is legyen. 200 gramm csokoládét gőz felett felolvasztunk. Az olvasztott csokival kikenjük az alufóliázott edényünket. Ezután a megsütött gofrilapokat felhasználva (méretre vágva) a csokoládéra téve kibéleljük az edényt. Kicsit tegyük be a hűtőbe dermedni.
Amint a csokoládé megkötött, a krémünk 3/4-ét beletesszük a csokis-gofris formába. A krémet úgy kenjük el benne, hogy körben legyen egy 4-5 cm széles perem. A középen hagyjunk egy 2-3 cm mély "kádat", amibe a karamell kerül majd.
A "kádat", amit kialakítottunk, feltöltjük a karamellel. Ezután a maradék krémmel befedjük a karamellt.
A krémre egy réteg gofri kerül úgy, hogy mindenhol lefedje. A csokoládéból olvasztunk 150 g-ot, és befedjünk vele a gofrikat. Az egészet 1-2 órára tegyük mélyhűtőbe, hogy "összedermedjen".
Ha letelt az idő, kivesszük, és egy tálcát teszünk a tetejére, és óvatosan, de határozottan átfordítjuk a tálcára. Levesszük az edényt, és óvatosan leszedjük róla az alufóliát. Ezután a sótlan mogyorót apróra törtjük, vagy Cutterben összevágjuk. A maradék csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és rákenjük a tortánkra. A látható gofrirészekre különösen figyeljünk. Mielőtt a csokoládé megkötne, rászórjuk a tört mogyorót. Mehet a mélyhűtőbe 1 órára, és már kész is!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése