Hozzávalók 2 főre:
1 fej salottahagyma
3 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
8 - 10 szem kalamata olívabogyó
200 g spagetti
só
50 g paradicsompüré
kb. 150 ml a tészta főzővizéből
1 ek cukor
őrölt bors
½ csokor bazsalikom
125 g parmezán
Elkészítési idő: 20 perc
1. A tökéletes paradicsomos spagettihez először a megtisztított salottahagymát felaprítjuk, és elkezdjük lepirítani az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd mehet bele a kimagozott, csíkokra vágott olívabogyó is. Közben a spagettit bő, sós, lobogó vízben megfőzzük, majd leszűrjük, de megtartunk a főzővízből.
2. A hagymás alapba kanalazzuk a paradicsompürét, amit a tészta főzővizéből ízlés szerint higítunk, mi kb. 150 ml-t használtunk. Ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk, borsozzuk.
3. A bazsalikomot vékony szálakra szeljük, a mártásba dobjuk, végül a parmezán kb. felét is belereszeljük, és elkeverjük. A tésztát olajozás nélkül keverjük a mártásba, hogy könnyebben megtapadjon rajta a szósz, majd tányérba szedjük, meghintjük reszelt parmezánnal, és bazsalikommal díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése