Paradicsomos spagetti



Hozzávalók 2 főre:

1 fej salottahagyma

3 ek olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

8 - 10 szem kalamata olívabogyó

200 g spagetti

50 g paradicsompüré

kb. 150 ml a tészta főzővizéből

1 ek cukor

őrölt bors

½ csokor bazsalikom

125 g parmezán

Elkészítési idő: 20 perc

1. A tökéletes paradicsomos spagettihez először a megtisztított salottahagymát felaprítjuk, és elkezdjük lepirítani az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd mehet bele a kimagozott, csíkokra vágott olívabogyó is. Közben a spagettit bő, sós, lobogó vízben megfőzzük, majd leszűrjük, de megtartunk a főzővízből.


2. A hagymás alapba kanalazzuk a paradicsompürét, amit a tészta főzővizéből ízlés szerint higítunk, mi kb. 150 ml-t használtunk. Ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk, borsozzuk.


3. A bazsalikomot vékony szálakra szeljük, a mártásba dobjuk, végül a parmezán kb. felét is belereszeljük, és elkeverjük. A tésztát olajozás nélkül keverjük a mártásba, hogy könnyebben megtapadjon rajta a szósz, majd tányérba szedjük, meghintjük reszelt parmezánnal, és bazsalikommal díszítjük.



Megjegyzések