Virslis táska



Hozzávalók 8 darabhoz:

A tésztához:
2 dl tej

1 ek cukor

25 g friss élesztő

150 g margarin

50 dkg finomliszt

1 db tojás

2 ek só

A töltelékhez:
8 kanál mustár, ketchup, majonéz

15 dkg sajt

280 g virsli (8 db)

A tetejére:

1 db tojás

8 teáskanál szezámmag

Elkészítési idő: 1 óra

1. A 2 dl langyos tejben és cukorban felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet egy mélyebb tálba tesszük, bele egy tojást és a sót teszünk.

2. A margarint megolvasztjuk, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez úgy, hogy a tojással ne érintkezzen. Ezután a felfuttatott élesztős tejet is hozzáadjuk, majd hosszan lágy tésztává dagasztjuk.

3. Kb. másfél-két óráig letakarva kelesztjük a tésztát.

4. A kelesztés után lisztes deszkán átgyúrjuk a tésztát, és további 20 percre nedves konyharuhával letakarjuk.

5. Ezután az átgyúrt tésztát 2 részre vágjuk. Mindkét résszel ugyanaz lesz az eljárás, csak így könnyebb dolgoznunk. A tészta egyik felét vékonyra kinyújtjuk, és 4 részre osztjuk. A részek akkorák legyenek, hogy egy virsli beleférjen.

6. Mind a 4 részt megszórjuk reszelt sajttal, megkenjük mustárral, ketchuppal, majonézzel, és belehelyezzük a virsliket, amiket középre helyezzünk el, majd a virslire ráhajtjuk a tésztát, és minden oldalán, ahol szükséges, lezárjuk. A másik adag tésztával is ugyanígy járjunk el.

7. A kis táskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, keresztbe bevagdoshatjuk a tésztát. A másik tojást felverjük, és bekenjük vele a táskákat, majd ízlés szerint megszórhatjuk őket szezámmaggal vagy sajttal.

8. 180-200°C-os sütőben aranybarnára sütjük. 

Megjegyzések