Baszk sajttorta


 

Hozzávalók 1 db 18 cm-es tortaformához:

500 g krémsajt

150 g cukor

1 tk vaníliaaroma

3 db tojás

240 ml habtejszín

22 - 25 g liszt

1. A baszk sajttorta elkészítéséhez először a krémsajtot 2-3 perc alatt kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával, majd egyesével belekeverjük a tojásokat, végül a habtejszínt és a lisztet is.

2. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, kicsit megütögetjük az alját, és 200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. A magas hőmérsékleten való sütéstől az alja és a teteje nagyon megsül, de így lesz igazán karamellás az íze.

3. Hagyjuk teljesen kihűlni, és felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzések