Hozzávalók 4 személyre:
A bulgurhoz
120 g bulgur
só
A kelkáposztás réteghez
½ fej kelkáposzta (kb. 500 g)
2 ek olaj
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 tk fehérborecet
A pulykaraguhoz
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
450 g pulykamellfilé
3 ek olaj
só, bors
2 ek sűrített paradicsom
1 tk őrölt kömény
½ tk füstölt paprika
2 tk oregánó
200 ml passata
250 ml alaplé
Az összeállításhoz
350 g tejföl
1 tk fokhagymapor
só, bors
1 ek olaj
4 ek panko morzsa
150 g gouda sajt
Elkészítés:
A bulguros rakott kel elkészítéséhez először a bulgurt bő, sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A kelkáposztát vékony szeletekre vágjuk, és magas hőmérsékleten, néhány perc alatt megpirítjuk az olajon, közben fűszerezzük és meglocsoljuk az ecettel. Ha elkészült, kiszedjük egy tálba, és félretesszük.
A pulykaraguhoz apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a pulykát is felkockázzuk. Egy serpenyőben az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd rádobjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, és egy kicsit lepirítjuk. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is lepirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a passatával és az alaplével, felforraljuk, és elzárjuk.
A tejfölt kikeverjük a fokhagymaporral, a sóval és a borssal, és 2-3 evőkanál szószt is teszünk bele a raguból. A sajtot lereszeljük, a tepsit kikenjük egy evőkanál olajjal, megszórjuk 2 evőkanál panko morzsával, majd rétegezzük: először mehet a bulgur, rá a pulykás ragu, azután a káposzta, a tejföl, a sajt, végül a tetejére 2 evőkanál panko morzsa. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul a teteje.
Bulguros rakott kel pulykából
Bulguros rakott kel pulykából
Előkészítés: 30 perc
Sütés: kb. 25-30 perc
Összesen: kb. 60 perc
Megjegyzések
Megjegyzés küldése