Hozzávaló
a 12 db muffinhoz:
250 g liszt
1 nagy csipet só
10 g sütőpor
100 g porcukor
1 db citrom héja
½ db narancs héja
1 tk vaníliakivonat
2 ek olaj
200 g natúr joghurt
1 db tojás
100 ml tej
A sziruphoz
3 ek porcukor
½ db narancs héja
1 db narancs leve
1 db citrom leve
100 ml víz
A joghurtos-citrusos muffinhoz a tej kivételével a hozzávalókat egy nagy tálban kézi mixerrel összekeverjük, majd jöhet bele a tej is, és csomómentesre keverjük, majd muffinpapírral kibélelt sütőformába adagoljuk. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben a szirup hozzávalóit egy gyorsforralóban felforraljuk, majd a felére redukáljuk. A megsült muffinok tetejét megszurkáljuk, és a sziruppal lekenjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése