Almás-hagymás pulykasült

 

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg pulykacomb

5 közepes fej vöröshagyma

5 nagy db alma

2 ek kacsazsír

2 szál rozmaring (vagy 2 tk szárított)

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

Elkészítési idő: 140 perc. Sütés hőfoka 180 fok (alul-felül), idő: 130 perc)

A pulykacombot megmossuk, szárazra töröljük. Sóval-borssal bedörzsöljük, a bőrét beirdaljuk.

Egy tepsit kikenünk kacsazsírral, beletesszük a pulykát,mellé a rozmaringgallyakat, öntünk alá egy ujjnyi vizet, lefedjük,és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük.

A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk.

Egy óra elteltével kihúzzuk a madarunkat a sütőből, kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából, és mellétesszük a felszeletelt hagymanyolcadokat. Ha szükséges, egy pici vizet önthetünk alá, hogy a hagyma ne kapjon oda.

Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe.

Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, vagy felkarikázzuk.

Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével, és a hagymákra tesszük az almát.

Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet.

Fél óra elteltével kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, a hagyma és az alma pedig összeesett, és összesült. Ha ilyen állapotban van, akkor a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel, és 10 percre fedő nélkül visszatoljuk, hogy szépen megpiruljon.

Megjegyzések