Hozzávalók 2 személyre:
500 g csirkemellfilé
2 ek akácméz
2 teáskanál dijoni mustár
100 ml szójaszósz (világos)
1 narancsból nyert narancslé
2 ek gyömbér
2 gerezd fokhagyma
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölve)
3 ek szezámolaj
50 g vaj
1 ek szezámmag
1 db chili (piros thai, vagy 1 tk. sriracha szósz)
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítési idő: 25 perc:
A csirkemellet vágjuk fel tetszés szerint 2x2 cm-es kockákra vagy 5x2 cm-es szalagokra (én az utóbbit választottam, ez esetben a szalagok ne legyenek vastagabbak fél centinél).
Készítsük el a marinádot: a fokhagymát és a gyömbért aprítsuk fel, ha nem akarjuk, hogy nagyon csípős legyen, a chiliből kotorjuk ki a magokat, mielőtt felaprítjuk. Tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a szezámolajat, mustárt, mézet, szójaszószt, a narancs levét, illetve ízesítsük egy kevés fekete borssal.
Forgassuk bele a csirkedarabokat, és hagyjuk állni 30, jobb esetben 60 percet. Hűtőszekrényben éjszakára is bent hagyhatjuk, csak ízesebb lesz a hús.
Serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, majd a marinádból vegyik ki a húsokat, és süssük pirosra azokat. Ha kész, vegyük ki egy tányérra, és a maradék marinádot öntsük a serpenyőbe. Adjunk hozzá egy kevés vajat, gyorsan forraljuk össze, majd tegyük vissza a húsokat, forgassuk össze, és el is készültünk.
Tálaláskor szórjuk meg a húst pirított szezámmaggal és aprított korianderlevéllel vagy snidlinggel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése