Burgonyás zellerkrémleves

 Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg zeller

15 dkg burgonya (fele annyi mennyiségű mint a zeller)

2 dl főzőtejszín

1 l zöldség alaplé

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 közepes fej vöröshagyma

1 evőkanál finomliszt

2 gerezd fokhagyma

1 ek olívaolaj

Elkészítési idő: 30 perc

1. Feldaraboljuk a hagymát, majd kis olajon megpároljuk.

2. Közben felkockázzuk a megtisztított zellert és a megpucolt burgonyát, hozzáadjuk a hagymához.

3. Megszórjuk a liszttel, alaposan összekeverjük, és felöntjük a zöldségleves alappal, fűszerezzük.

4. Mikor megpuhulnak a zöldségek, lehúzzuk a tűzről, mixerrel pürésítjük.

5. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a főzőtejszínt, összerotyogtatjuk.

6. Fokhagymás olívaolajjal és pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzések