Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg zeller
15 dkg burgonya (fele annyi mennyiségű mint a zeller)
2 dl főzőtejszín
1 l zöldség alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál finomliszt
2 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
Elkészítési idő: 30 perc
1. Feldaraboljuk a hagymát, majd kis olajon megpároljuk.
2. Közben felkockázzuk a megtisztított zellert és a megpucolt burgonyát, hozzáadjuk a hagymához.
3. Megszórjuk a liszttel, alaposan összekeverjük, és felöntjük a zöldségleves alappal, fűszerezzük.
4. Mikor megpuhulnak a zöldségek, lehúzzuk a tűzről, mixerrel pürésítjük.
5. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a főzőtejszínt, összerotyogtatjuk.
6. Fokhagymás olívaolajjal és pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése