Hozzávalók 4 személyre:
800 gr csirkemellfilé
200 gr szalonna
1 ek sertés vagy libazsír vagy olívaolaj
olaj vagy zsiradék a krumplisütéshez
1200 gr burgonya
4 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
200 gr sűrített paradicsom
300 ml víz
1 húsleveskocka
5 kk só
1/2 kk bors
1 kk majoranna
Elkészítési idő: 45 perc
1. Megtisztítom és kockára vágom a krumplit. Felaprítom a hagymát és a fokhagymát. A csirkemellfilét és a szalonnát is kockára vágom.
2. Forró olajban kisütöm a kockára vágott burgonyát, és 2 kiskanálnyi sóval ízesítem.
3. Nagy serpenyőben zsiradékon megolvasztom a szalonnát, hozzáadom a felaprított hagymát és fokhagymát, amit 1 kk só hozzáadásával üvegesre fonnyasztok. Belerakom a felkockázott csirkemellfilét, és fehér kérget pirítok rá.
4. Felöntöm vízzel, és belemorzsolok 1 húsleveskockát, majd hozzáadok a szalonna sósságától függően 2 kiskanál sót, 1/2 kiskanál borsot, 1 kiskanál majorannát.
5. Ha már majdhogynem puha a csirkemell, hozzáadom a sűrített paradicsomot, és addig főzöm, amíg a leveses állag teljesen szószossá, szirupossá válik.
6. A sült krumplival együttesen tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése