Csibe brassói

 

Hozzávalók 4 személyre:

800 gr csirkemellfilé

200 gr szalonna

1 ek sertés vagy libazsír vagy olívaolaj

olaj vagy zsiradék a krumplisütéshez

1200 gr burgonya

4 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

200 gr sűrített paradicsom

300 ml víz

1 húsleveskocka

5 kk só

1/2 kk bors

1 kk majoranna

Elkészítési idő: 45 perc

1. Megtisztítom és kockára vágom a krumplit. Felaprítom a hagymát és a fokhagymát. A csirkemellfilét és a szalonnát is kockára vágom.

2. Forró olajban kisütöm a kockára vágott burgonyát, és 2 kiskanálnyi sóval ízesítem.

3. Nagy serpenyőben zsiradékon megolvasztom a szalonnát, hozzáadom a felaprított hagymát és fokhagymát, amit 1 kk só hozzáadásával üvegesre fonnyasztok. Belerakom a felkockázott csirkemellfilét, és fehér kérget pirítok rá. 

4. Felöntöm vízzel, és belemorzsolok 1 húsleveskockát, majd hozzáadok a szalonna sósságától függően 2 kiskanál sót, 1/2 kiskanál borsot, 1 kiskanál majorannát.

5. Ha már majdhogynem puha a csirkemell, hozzáadom a sűrített paradicsomot, és addig főzöm, amíg a leveses állag teljesen szószossá, szirupossá válik.

6. A sült krumplival együttesen tálalom.

Megjegyzések