Friss paradicsomos bolognai spagetti

 

Hozzávalók 4 személyre:

35 dkg spagetti tészta

25 dkg darált marhahús

25 dkg darált sertéshús

12.5 dkg füstölt szalonna

0.5 nagy db vöröshagyma

0.5 közepes db sárgarépa

2.5 gerezd fokhagyma

25 dkg koktélparadicsom

25 dkg paradicsom

1 szál rozmaring

0.5 csokor bazsalikom

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

25 ml olívaolaj

7.5 dkg parmezán sajt

1.5 dl vörösbor


Elkészítés

1.Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

2. Egy nagy edényben pirítsuk meg a szalonnát és a rozmaringot egy kis olívaolajon.

3. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, a fokhagymát, apró kocka sárgarépát, és süssük további három percig, hogy megpuhuljanak, mielőtt a darált húst hozzáadjuk.

4. Tegyük az edénybe a húst, pirítsuk 4-5 percig. Mehet rá a jó adag felkockázott paradicsom, majd a vörösbor, forraljuk kissé össze, keverjük hozzá a durvára vágott bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

5. Forraljuk fel, és lefedve tegyük az előmelegített sütőbe egy órára.

6. A sütési idő vége felé megfőzzük a spagettit egy nagy fazék lobogó, sós vízben. Majd szűrőben kissé lecsöpögtetjük, és azonnal hozzá is keverhetjük a friss, forró szószhoz.

7. Rengeteg reszelt parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.

Megjegyzések