Harcsapaprikás

Hozzávalók 1 személyre: 

200 gr törpeharcsa (szürkeharcsa!)

0.3 közepes db vöröshagyma

0.2 gerezd fokhagyma

0.2 közepes db paprika

0.2 közepes db zöldpaprika (ízlés szerint)

0.3 közepes db paradicsom

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

0.8 ek napraforgó olaj

0.2 dl tejföl

fűszerpaprika ízlés szerint (szép piros színű legyen az étel)

0.2 dkg finomliszt

0.3 dl víz (attól függően, hogy mennyi levet enged a hús)

Elkészítési idő: 30 perc

1. Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, fokhagymát, paprikákat, paradicsomot, és mindet apró kockára vágunk.

2. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, majd először a vöröshagymát üvegesre pirítjuk benne, majd beletesszük a fokhagymát, és végül a zöldségeket. Így puhára főzzük kb. 20 perc alatt 

3. Megtisztítjuk a halat a bőrétől, kifilézzük, és felkockázzuk (kb. 3x3 cm). Beletesszük az alapba, hozzáöntünk kevés vizet, fűszerezzük majd puhára főzzük (kb. 10 perc, ügyeljünk arra, hogy a hús ne essen szét). Csak annyi vizet használjunk, hogy a végén kevés víz maradjon alatta, inkább az alaplé legyen hangsúlyos, kicsit sűrűbb! Ezután lehúzzuk a tűzről.

4. A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy pici alaplével, majd az egészet beleöntjük a kissé kihűlt paprikáshoz (figyeljünk rá, hogy a húst ne törjük össze). Ezután 2-3 percig átforraljuk az egészet.

Házi nokedli tésztával, és pirított szalonnakockákkal tálaljuk, ízlés szerint még tejföllel.

Megjegyzések