Hozzávalók
50 dkg finomliszt
4 dl tej
2 dkg élesztő
15 dkg porcukor
4 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
3 dkg mazsola
1 ek cukrozatlan kakaópor (elhagyható)
Elkészítési idő 60 perc
1. Futtassuk meg az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben (1 kávéskanál cukorral).
2. A puha vajat keverjük össze a többi cukorral és a tojások sárgájával. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a felfuttatott élesztőt és lisztet, majd dagasszuk be annyi langyos tejjel, hogy lágy kelt tésztát kapjunk. Végül keverjük bele a megmosott mazsolát is.
3. Amikor a tészta hólyagos, öntsük kivajazott kuglófformába (a tészta körülbelül a forma feléig érjen), és langyos helyen kelesszük a duplájára.
4. Előmelegített, 200 fokos sütőben kezdjük sütni, majd 10 perc múlva állítsuk lejjebb a hőfokot 180 fokra, és így süssük még 40 percig. Szúrjunk egy húsvillát a kuglófba TÖBB HELYEN IS, és ha a tészta nem ragad rá, akkor megsült. Még melegen borítsuk ki egy tálra és szórjuk meg vaníliás porcukorral. Készíthetjük úgy is, hogy a fele tésztához keverünk egy evőkanál kakaóport, és a kuglófformába egymás tetejére öntjük a kétféle tésztát, de én úgy is csináltam, hogy nem választom ketté a tésztát, és az egész kakaós lesz, de ekkor 2 kanál kakaót teszek hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése