Kapros tejfölös cukkini főzelék

Hozzávalók 2 személyre

1 db cukkini

0.5 ek olívaolaj

0.3db vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

0.6 l zöldség alaplé

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

82.5 g tejföl

1 ek liszt

0.3 csokor kapor (friss)

Elkészítési idő: 35 perc

1. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáborítjuk a lereszelt cukkinit, majd felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk (10 perc). 

2. A tejfölt a liszttel keményítővel és egy merőkanálnyi főzőlével csomómentesre elkeverjük. Hozzáöntjük a cukkinis alaphoz, jól elkeverjük, és tovább főzzük alacsony lángon.

3. Végül hozzászórjuk az apróra vágott kaprot, majd egyet rottyantunk rajta, és el is készültünk.

4. Fasírttal vagy sült hússal tálaljuk. 

Megjegyzések