Klasszikus rántott sajt

 Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg trappista sajt

2 db tojás

5 evőkanál finomliszt

1 bögre zsemlemorzsa

5 dl napraforgó olaj

Elkészítési idő: 20 perc

1. A tojásokat verjük fel egy tálba, a lisztet és a morzsát pedig másik két külön tálba szórjuk.

2. A sajtot jó vastag szeletekre vágjuk, majd a lisztbe forgatjuk úgy, hogy minden oldalát rendesen befedje.

3. Azután a tojásba forgatjuk, és úgy járunk el, ahogy a liszt esetében.

4. Ezután jöhet a zsemlemorzsa, itt majd érdemes arra figyelni, hogy ha mindenhol jól befedte a morzsa a sajtot, utána nyomkodjuk is rá jól.

5. A lényeg pedig a dupla panírozásban rejlik, ami nem más mint, hogy az előbbi zsemlemorzsázást követően még egyszer megismételjük a tojás és morzsába forgatást.

6. Végül pedig bő olajban kisütjük a sajtokat. A lényeg, hogy mindkét oldala aranybarna legyen, és lehetőleg amint készen vannak, fogyasszuk is el, hogy jó nyúlós maradjon még a sajt!

Megjegyzések