Hozzávalók 3 személyre:
40 dkg borjú v. sertés karaj (6 szelet)
8 db burgonya
2 db tojás
4 csapott ek gluténmentes lisztkeverék
2 dl tejföl (laktózmentes)
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
10 dkg sajt (laktózmentes pannónia a tálaláshoz)
Elkészítési idő: 70 perc
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra
2. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, enyhén besózzuk, hogy gyorsabban kiengedje a levét, és néhány percre félretesszük.
3. Amíg a burgonya "levedzik", a hússzeleteket enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
4. A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a tejföllel.
5. A reszelt burgonyát alaposan kifacsarjuk, tálba tesszük, ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük, ne legyen túl folyós a massza, de túl kemény sem.
6. Olajat teszünk a tűzhelyre, hogy felforrósodjon. Kivajazunk egy jénait vagy kizsírozunk egy tepsit.
7. Az előre besózott, borsozott hússzeleteket megforgatjuk lisztben, majd bevonjuk őket a burgonyás masszával, és forró olajban enyhén megpirítjuk.
8. A megpirított husokat kivesszük, tepsibe tesszük, majd a tejfölös masszát rákenjük, végül a tetejére reszelt sajtot szórunk. Megsütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése