Mátrai borzaska

Hozzávalók 3 személyre:

40 dkg borjú v. sertés karaj (6 szelet)

8 db burgonya

2 db tojás

4 csapott ek gluténmentes lisztkeverék

2 dl tejföl (laktózmentes)

2 gerezd fokhagyma

só ízlés szerint

fehér bors ízlés szerint

10 dkg sajt (laktózmentes pannónia a tálaláshoz)

Elkészítési idő: 70 perc

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra

2. A burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, enyhén besózzuk, hogy gyorsabban kiengedje a levét, és néhány percre félretesszük.

3. Amíg a burgonya "levedzik", a hússzeleteket enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

4. A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a tejföllel.

5. A reszelt burgonyát alaposan kifacsarjuk, tálba tesszük, ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük, ne legyen túl folyós a massza, de túl kemény sem.

6. Olajat teszünk a tűzhelyre, hogy felforrósodjon. Kivajazunk egy jénait vagy kizsírozunk egy tepsit.

7. Az előre besózott, borsozott hússzeleteket megforgatjuk lisztben, majd bevonjuk őket a burgonyás masszával, és forró olajban enyhén megpirítjuk.

8. A megpirított husokat kivesszük, tepsibe tesszük, majd a tejfölös masszát rákenjük, végül a tetejére reszelt sajtot szórunk. Megsütjük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések