Spenótfőzelék

Hozzávalók 2 főre:

200 g spenót (friss vagy fagyasztott levél, vagy spenótsűrítmény)

66.7 ml tej

0.3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál finomliszt

1.7 ek olívaolaj

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

Elkészítési idő: 30 perc

1. A friss vagy a fagyasztott spenótlevelet felöntjük vízzel, puhára főzzük és összeturmixoljuk. A spenótsűrítmény használata esetén az felöntés nélkül felforraljuk.

2. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk. Belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük a rántásban, és pár pillanatig pirítjuk.

3. Ezután azonnal felhigítjuk a rántást pár kanál spenóttal, összekeverjük, majd beleöntjük a rántást a maradék spenótba, és jól eldolgozzuk.

4. Ezután felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk. 

Megjegyzések