Hozzávalók 2 főre:
200 g spenót (friss vagy fagyasztott levél, vagy spenótsűrítmény)
66.7 ml tej
0.3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomliszt
1.7 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc
1. A friss vagy a fagyasztott spenótlevelet felöntjük vízzel, puhára főzzük és összeturmixoljuk. A spenótsűrítmény használata esetén az felöntés nélkül felforraljuk.
2. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk. Belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük a rántásban, és pár pillanatig pirítjuk.
3. Ezután azonnal felhigítjuk a rántást pár kanál spenóttal, összekeverjük, majd beleöntjük a rántást a maradék spenótba, és jól eldolgozzuk.
4. Ezután felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése