Hozzávalók 4 személyre:
1.3 kg sertésoldalas
22 g só
8 g fekete bors
8 g köménymag
200 g kacsazsír
Elkészítési idő: 120 perc, ebből sütési idő: 90 perc
1. Elsőként az oldalast vágjuk fel a csontok mentén tetszés szerinti darabokra. A magam részéről a vastagabb részeknél csontonként darabolom, ahol vékonyabb az oldalas, ott két csontra esik a darabolás. Sózzuk, borsozzuk a húsokat. Alaposan végezzük el az ízesítést.. A legjobb, ha állni hagyjuk fél, jobb esetben egy órát.
2. Zsírozzuk ki a tepsit.
3. A zsírra fektessük rá az oldalas-darabokat, majd szórjuk meg tetejüket köménymaggal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Egy óra elteltével a darabokat fordítsuk meg a tepsiben úgy, hogy az alsó felük nézzen felfelé, és süssük további 30 percet. Ennél a fázisnál adhatunk egy csavart az ízeknek, ha a húsok tetejére zúzott fokhagymát teszünk, és azzal együtt fejezzük be a sütést.
4. Ellenőrizzük egy húsvillával, hogy megfelelően puha-e a sült, majd a zsírból szedjük egy tálra.
Azonnal fogyasztható tetszés szerinti körettel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése