Tepsis burgonya

Hozzávalók 3 személyre:

0.5 kg burgonya

2.5 közepes fej vöröshagyma

petrezselyem ízlés szerint

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

fűszerpaprika ízlés szerint

majoranna ízlés szerint (szárított)

ételízesítő ízlés szerint

0.3 dl napraforgó olaj

40 dkg debreceni kolbász (csemege) vagy ugyanennyi virsli, esetleg kolbász

Elkészítési idő: 70 perc

1. A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk.

2. Tepsibe fektetjük, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majorannával. Majd meglocsoljuk kevés olajjal, és átforgatjuk, keverjük, hogy mindenhol egyenletesen eloszlassuk a fűszereket.

3. Előmelegített sütőben majdnem puhára sütjük kb. 45 perc alatt. Néha átforgatjuk.

4. Amikor már majdnem puha a burgonya, rádobjuk a karikára vágott kolbászokat, és még 10 -15 percig sütjük, hogy átsüljön a kolbász is.

Sütés hőfoka: 180 °C

Sütés módja (amennyiben ez a sütőn állítható): alul-felül sütés

Sütés ideje: 60 perc


Megjegyzések