Hozzávalók 3 személyre:
0.5 kg burgonya
2.5 közepes fej vöröshagyma
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
majoranna ízlés szerint (szárított)
ételízesítő ízlés szerint
0.3 dl napraforgó olaj
40 dkg debreceni kolbász (csemege) vagy ugyanennyi virsli, esetleg kolbász
Elkészítési idő: 70 perc
1. A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk.
2. Tepsibe fektetjük, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majorannával. Majd meglocsoljuk kevés olajjal, és átforgatjuk, keverjük, hogy mindenhol egyenletesen eloszlassuk a fűszereket.
3. Előmelegített sütőben majdnem puhára sütjük kb. 45 perc alatt. Néha átforgatjuk.
4. Amikor már majdnem puha a burgonya, rádobjuk a karikára vágott kolbászokat, és még 10 -15 percig sütjük, hogy átsüljön a kolbász is.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja (amennyiben ez a sütőn állítható): alul-felül sütés
Sütés ideje: 60 perc
Megjegyzések
Megjegyzés küldése