Tojás leves

 Hozzávalók 6 személyre:

2 ek libazsír

1 db vöröshagyma

1 ek köménymag

1 ek fűszerpaprika

1 ízlés szerint só

1 ízlés szerint bors

2 db babérlevél

1 ek finomliszt

1.5 l víz

1 ek ecet (10%)

5 db tojás

Elkészítési idő: 25 perc.

1. Egy közepes méretű lábasban felolvasztjuk a libazsírt, majd üvegesre pároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát.

2.Finoman sózzuk, majd megszórjuk a köménymaggal ,és 1-2 percig pirítjuk.

3. A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen meg, majd egy 1 dl vízzel felhúzzuk.

4. Visszarakjuk a tűzre, és zsírjára pirítjuk.

5. Megszórjuk a liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd megint felöntjük 1 dl vízzel.

6. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, majd a maradék, kicsivel több mint 1 liter vízzel felhúzzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket, és felforraljuk.

7. Ha felforrt, lejjebb tekerjük a lángot (már ha van), meglocsoljuk az ecettel, és kb. 15 percig főzzük.

8. Az idő leteltével 4 darab tojást felverünk egy tálkába, majd elkezdjük kevergetni a levest, és óvatosan belecsurgatni a felvert tojásokat.

9. Pár percig főzzük, és készen is vagyunk.

(10. Mellé enyhén lobogó, sós vízben 6 percig főzünk egy (vagy akár több) szobahőmérsékletű tojást, majd pihentetjük jeges vízben további egy-két percig.

Meghámozzuk, óvatosan félbevágjuk, és tálalhatunk is.) Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések