2 ek libazsír
1 db vöröshagyma
1 ek köménymag
1 ek fűszerpaprika
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint bors
2 db babérlevél
1 ek finomliszt
1.5 l víz
1 ek ecet (10%)
5 db tojás
Elkészítési idő: 25 perc.
1. Egy közepes méretű lábasban felolvasztjuk a libazsírt, majd üvegesre pároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát.
2.Finoman sózzuk, majd megszórjuk a köménymaggal ,és 1-2 percig pirítjuk.
3. A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen meg, majd egy 1 dl vízzel felhúzzuk.
4. Visszarakjuk a tűzre, és zsírjára pirítjuk.
5. Megszórjuk a liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd megint felöntjük 1 dl vízzel.
6. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, majd a maradék, kicsivel több mint 1 liter vízzel felhúzzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket, és felforraljuk.
7. Ha felforrt, lejjebb tekerjük a lángot (már ha van), meglocsoljuk az ecettel, és kb. 15 percig főzzük.
8. Az idő leteltével 4 darab tojást felverünk egy tálkába, majd elkezdjük kevergetni a levest, és óvatosan belecsurgatni a felvert tojásokat.
9. Pár percig főzzük, és készen is vagyunk.
(10. Mellé enyhén lobogó, sós vízben 6 percig főzünk egy (vagy akár több) szobahőmérsékletű tojást, majd pihentetjük jeges vízben további egy-két percig.
Meghámozzuk, óvatosan félbevágjuk, és tálalhatunk is.) Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése