Tojásos nokedli

Hozzávalók 3 főre

20 dkg finomliszt

6 db tojás

1 dl víz

só ízlés szerint

1 ek kacsazsír

Elkészítési idő 30 perc

1. A lisztből és 3 darab tojásból, meg a kevés vízből keverjünk ki egy masszát (közben sózzuk), aminek csak az a lényege, hogy folyós legyen, de mégis kicsit tömörebb állagú. Ha túl folyósra hagyjuk, akkor nem lesznek szép kis kerek formájú nokedlik, ezért érdemesebb kicsit tömörebbre csinálni.

2. A maradék 3 tojásból nagyobb serpenyőben kacsazsíron készítsünk rántotta alapot

3. Egy nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggassuk bele a kikavart tésztát, célszerű kisebb adagokban dolgozni. Minden adagot 1 percig főzzünk, majd szedjük ki, és tegyük bele a rántottaalapot tartalmazó serpenyőbe. 

BÉTA VERZIÓ: úgy is készíthetjük, hogy nem csinálunk rántotta alapot a serpenyőben, hanem csak belerakjuk a kifőtt nokedlit, és utólag ütjük rá a maradék 3 tojást.


Megjegyzések