Hozzávalók 3 főre
20 dkg finomliszt
6 db tojás
1 dl víz
só ízlés szerint
1 ek kacsazsír
Elkészítési idő 30 perc
1. A lisztből és 3 darab tojásból, meg a kevés vízből keverjünk ki egy masszát (közben sózzuk), aminek csak az a lényege, hogy folyós legyen, de mégis kicsit tömörebb állagú. Ha túl folyósra hagyjuk, akkor nem lesznek szép kis kerek formájú nokedlik, ezért érdemesebb kicsit tömörebbre csinálni.
2. A maradék 3 tojásból nagyobb serpenyőben kacsazsíron készítsünk rántotta alapot
3. Egy nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggassuk bele a kikavart tésztát, célszerű kisebb adagokban dolgozni. Minden adagot 1 percig főzzünk, majd szedjük ki, és tegyük bele a rántottaalapot tartalmazó serpenyőbe.
BÉTA VERZIÓ: úgy is készíthetjük, hogy nem csinálunk rántotta alapot a serpenyőben, hanem csak belerakjuk a kifőtt nokedlit, és utólag ütjük rá a maradék 3 tojást.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése