Hozzávalók 3 személyre:
Hús elősütése
30 dkg sertés rövidkaraj
37.5 dkg brokkoli
3.8 ek napraforgó olaj
1.5 púpozott ek finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
Besamel
2.3 dkg vaj
2.3 dkg finomliszt
2.3 dl tej
0.8 dl főzőtejszín
0.8 db tojássárgája
7.5 dkg tömlős krémsajt
3.8 dkg edami sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítési idő kb. 90 perc
Hús elősütése
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és fél órára félretesszük.
A brokkolit folyóvízzel lemossuk, a szárát levágjuk, és a rózsáit sós vízben félpuhára főzzük.
Az olajat felforrósítjuk, a húst lisztbe forgatjuk, amibe őröltünk még borsot és szerecsendiót, majd a szeleteket mindkét oldalukon gyorsan kisütjük. Miután mind kisült, visszarakjuk a lábosba, és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk.
Besamel
A lisztet a vajon rózsaszínűre pirítjuk, majd hozzáöntjük a forró tejet, és csomómentesre elkeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt, a tojássárgáját, és belenyomjuk a tömlős sajtot. A mártást sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
A puhára párolt hússzeleteket egy jénai tálban egymás mellé fektetjük. Elosztjuk rajta a brokkolirózsákat, ráöntjük a besamelt, és megszórjuk reszelt sajttal a tetejét.
Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarna színt kap. Steak burgonyával, krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése