Brokkolis sertéskaraj Dubarry módra



Hozzávalók 3 személyre:

Hús elősütése

30 dkg sertés rövidkaraj 

37.5 dkg brokkoli

3.8 ek napraforgó olaj

1.5 púpozott ek finomliszt

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

szerecsendió ízlés szerint

Besamel

2.3 dkg vaj

2.3 dkg finomliszt

2.3 dl tej

0.8 dl főzőtejszín

0.8 db tojássárgája

7.5 dkg tömlős krémsajt

3.8 dkg edami sajt

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

szerecsendió ízlés szerint

Elkészítési idő kb. 90 perc

Hús elősütése

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és fél órára félretesszük.

A brokkolit folyóvízzel lemossuk, a szárát levágjuk, és a rózsáit sós vízben félpuhára főzzük.

Az olajat felforrósítjuk, a húst lisztbe forgatjuk, amibe őröltünk még borsot és szerecsendiót, majd a szeleteket mindkét oldalukon gyorsan kisütjük. Miután mind kisült, visszarakjuk a lábosba, és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk.

Besamel

A lisztet a vajon rózsaszínűre pirítjuk, majd hozzáöntjük a forró tejet, és csomómentesre elkeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt, a tojássárgáját, és belenyomjuk a tömlős sajtot. A mártást sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

A puhára párolt hússzeleteket egy jénai tálban egymás mellé fektetjük. Elosztjuk rajta a brokkolirózsákat, ráöntjük a besamelt, és megszórjuk reszelt sajttal a tetejét.

Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarna színt kap. Steak burgonyával, krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.

Megjegyzések