Cigánypecsenye

 

Hozzávalók 4 személyre:

3 ek mustár

1 ek dijoni mustár

3 gerezd fokhagyma

1 teáskanál fűszerpaprika

0.5 teáskanál csípős fűszerpaprika

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

60 dkg sertéstarja

20 dkg kenyérszalonna

1 dl víz

Elkészítési idő: kb. 120 perc

Először készítsük el a pácot: ehhez keverjük össze a kétféle mustárt, reszeljük bele a fokhagymát, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát.

A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a mustáros szósszal, és hagyjuk legalább egy órán át, persze az csak jó tesz neki, ha minél tovább így pihen.

A szalonnát felcsíkozzuk, és egy centis távolságokban becsíkozzuk, hogy meglegyen a kakastaréj forma.

Száraz serpenyőben aranyszínűre sütjük a szalonnákat, majd kivesszük, és egy kis tálba kiöntjük a zsírt is.

A serpenyőben visszaöntünk 3 evőkanállal a zsírból, felforrósítjuk, majd hirtelen megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, hogy kérget kapjon.

Ha a húsok kívül megpirultak, akkor félrehúzzuk, óvatosan ráöntjük a vizet - vigyázat, fröcskölni fog - és közepes lángon, fedő alatt 15 percig pároljuk a húst, közben egyszer megfordítjuk.

Levesszük róla a fedőt, és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon alóla a víz. Amikor már csak a zsiradék maradt, további 1-2 percig sütjük mindét oldalán, visszadobjuk mellé a megsütött szalonnát is, majd együtt tálaljuk.

Megjegyzések