Durranásmentes hurka, kolbász

 Hozzávalók:

- hurka

- kolbász

- kacsazsír

- víz

Elkészítési idő: kb. 120 perc:

1. A hurkát, kolbászt előző este kiveszem a fagyasztóból, és teljesen felengedem

2. Átrakom egy tálba, és bő vízbe 30 percen keresztül áztatom.

3. Kiveszem, alaposan áttörlöm. Közben a sütőt előmelegítem 140 fokra. 

4. Tepsibe kb. 2 újnyi magasságig betöltöm a hurka-kolbász áztatásból a vizet.

5. A hurkát, kolbászt bedörzsölöm vékonyréteg kacsazsírral, majd beleteszem a tepsibe, de úgy, hogy véletlenül se érjenek egymáshoz.

6. Villával több helyen is megszurkálom.

7. 140 fokon (ha nincs fokbeosztás vagy hőmérő, akkor a legalacsonyabb lángon), fóliával lefedve 30 percet sütöm,

8. Megfordítom a hurkákat,  kolbászokat, további 30 percig sütöm fólia latt.

9. Leszedem a fóliát, 15 percet pirítom tovább, majd megfordítom a hurkát, kolbászt a másik felére is, és azt is még kb. 15 percig pirítom.

A fenti eljárás alapján sem a hurka, sem a kolbász nem fog kidurranni, + könnyebb lesz majd a tepsit elmosni.

Megjegyzések