Hozzávalók:
- hurka
- kolbász
- kacsazsír
- víz
Elkészítési idő: kb. 120 perc:
1. A hurkát, kolbászt előző este kiveszem a fagyasztóból, és teljesen felengedem
2. Átrakom egy tálba, és bő vízbe 30 percen keresztül áztatom.
3. Kiveszem, alaposan áttörlöm. Közben a sütőt előmelegítem 140 fokra.
4. Tepsibe kb. 2 újnyi magasságig betöltöm a hurka-kolbász áztatásból a vizet.
5. A hurkát, kolbászt bedörzsölöm vékonyréteg kacsazsírral, majd beleteszem a tepsibe, de úgy, hogy véletlenül se érjenek egymáshoz.
6. Villával több helyen is megszurkálom.
7. 140 fokon (ha nincs fokbeosztás vagy hőmérő, akkor a legalacsonyabb lángon), fóliával lefedve 30 percet sütöm,
8. Megfordítom a hurkákat, kolbászokat, további 30 percig sütöm fólia latt.
9. Leszedem a fóliát, 15 percet pirítom tovább, majd megfordítom a hurkát, kolbászt a másik felére is, és azt is még kb. 15 percig pirítom.
A fenti eljárás alapján sem a hurka, sem a kolbász nem fog kidurranni, + könnyebb lesz majd a tepsit elmosni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése