Káposztás cvekedli

Hozzávalók 1 főre:

0.3 közepes db káposzta

12.5 dkg tészta (fodros nagykocka)

0.3 teáskanál őrölt fűszerkömény

0.5 ek sertészsír

bors ízlés szerint

só ízlés szerint

1 ek kristálycukor

Elkészítési idő: 60 perc

1. A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd jól besózzuk, összekeverjük, és hagyjuk minimum fél órát állni, hogy vizet veszítsen.

2. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, és a jól kifacsart, reszelt káposztát beleszórjuk, és nagyon sűrű kevergetés mellett, lassú tűzön megpirítjuk. Ez kicsit időigényes művelet, és oda kell figyelni, hogy ne kapjon le a káposzta, de a végeredményért megéri!

3. A káposztát mikor már jól megsült, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt köményt, majd a cukrot, és együtt karamelizáljuk. Plusz ha szükséges, sózzuk még meg ízlésünknek megfelelően.

4. Amikor kész a káposzta, a közben megfőzött kockatésztát hozzáöntjük, és jól elkeverjük.


Megjegyzések