Hozzávalók 1 személyre
0.6 ek olívaolaj
0.3 közepes db vöröshagyma
0.5 gerezd fokhagyma
125 g kelkáposzta
87.5 g burgonya
0.4 teáskanál őrölt fűszerkömény
0.3 ek majoranna
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.8 ek finomliszt
0.5 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítési idő: kb. 20 perc
1. A zsiradékon pirítsuk le a finomra vágott vöröshagymát, majd futtassuk meg a fokhagymát is. Adjuk hozzá a vastagabb csíkokra vágott kelkáposztát, a kockákra vágott burgonyát, majd forgassuk át. Szórjuk meg köménymaggal, majorannával, sóval és borssal.
2. Öntsük fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Főzzük negyed órát.
3. Lisztből, pirospaprikából és a főzelékből kivett léből csináljuk habarást és sűrítsük be a főzeléket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése