Kelkáposzta főzelék

 Hozzávalók 1 személyre

0.6 ek olívaolaj

0.3 közepes db vöröshagyma

0.5 gerezd fokhagyma

125 g kelkáposzta

87.5 g burgonya

0.4 teáskanál őrölt fűszerkömény

0.3 ek majoranna

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

0.8 ek finomliszt

0.5 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítési idő: kb. 20 perc

1. A zsiradékon pirítsuk le a finomra vágott vöröshagymát, majd futtassuk meg a fokhagymát is. Adjuk hozzá a vastagabb csíkokra vágott kelkáposztát, a kockákra vágott burgonyát, majd forgassuk át. Szórjuk meg köménymaggal, majorannával, sóval és borssal.

2. Öntsük fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Főzzük negyed órát.

3. Lisztből, pirospaprikából és a főzelékből kivett léből csináljuk habarást és sűrítsük be a főzeléket.

Megjegyzések