Hozzávalók 1 személyre:
12.5 dkg sertés szűzpecsenye
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.3 db vöröshagyma
0.8 db paradicsom
1 db paprika
12.5 dkg burgonya
0.5 ek olívaolaj
0.3 ek vaj
0.3 teáskanál fűszerpaprika
0.3 teáskanál só
0.3 teáskanál bors
0.1 teáskanál őrölt fűszerkömény
petrezselyem ízlés szerint
1.3 dl napraforgó olaj
Elkészítési idő: kb. 30 perc
A nagyjából 2 cm vastag sertésszűzérméket mindkét oldalán megsózzuk-borsozzuk.
Vékonyan felkarikázzuk a burgonyát, majd felforrósítjuk a napraforgóolajat, és kisütjük a szeleteket. Ha kész, lecsepegtetjük, és megsózzuk.
Amíg sül a krumpli, szép, vékonyan felszeleteljük a hagymát, a paradicsomot és a paprikát.
Egy olyan serpenyőben, amit sütőben is lehet használni, felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat, majd kisütjük a szűzérméket, oldalanként 2-3 perccel számolva. Ha kész, kiszedjük, és félretesszük.
A hússütésből hátramaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikakarikákat. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával és a köménnyel, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és 10 perc alatt összesütjük az egészet.
A kész lecsóra helyezzük a krumpliszeleteket és a szűzérméket. 180°C-ra előmelegített sütőben 5 percig pirítjuk, hogy szép aranybarna és ropogós legyen a burgonya.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése