Szűzpecsenye lecsós burgonyával

 

Hozzávalók 1 személyre:

12.5 dkg sertés szűzpecsenye

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

0.3 db vöröshagyma

0.8 db paradicsom

1 db paprika

12.5 dkg burgonya

0.5 ek olívaolaj

0.3 ek vaj

0.3 teáskanál fűszerpaprika

0.3 teáskanál só

0.3 teáskanál bors

0.1 teáskanál őrölt fűszerkömény

petrezselyem ízlés szerint

1.3 dl napraforgó olaj

Elkészítési idő: kb. 30 perc

A nagyjából 2 cm vastag sertésszűzérméket mindkét oldalán megsózzuk-borsozzuk.

Vékonyan felkarikázzuk a burgonyát, majd felforrósítjuk a napraforgóolajat, és kisütjük a szeleteket. Ha kész, lecsepegtetjük, és megsózzuk.

Amíg sül a krumpli, szép, vékonyan felszeleteljük a hagymát, a paradicsomot és a paprikát.

Egy olyan serpenyőben, amit sütőben is lehet használni, felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat, majd kisütjük a szűzérméket, oldalanként 2-3 perccel számolva. Ha kész, kiszedjük, és félretesszük.

A hússütésből hátramaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikakarikákat. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával és a köménnyel, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és 10 perc alatt összesütjük az egészet.

A kész lecsóra helyezzük a krumpliszeleteket és a szűzérméket. 180°C-ra előmelegített sütőben 5 percig pirítjuk, hogy szép aranybarna és ropogós legyen a burgonya.

Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Megjegyzések