Hozzávalók
A tésztához
7 db tojás
7 ek cukor
6 csapott ek finomliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 ek napraforgó olaj
A túrókrémhez
50 dkg tehéntúró
20 dkg porcukor
18 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
1 habfixáló
A tetejére
7 dl szénsavas narancsos üdítőital
2 csomag vaníliás pudingpor
4 ek cukor
1 ek citromlé
1 csomag tortazselésítő
Elkészítés
A tészta:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját és az olajat keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon megsütjük.
Közben elkészítjük a túrókrémet.
Sűrű szűrőn áttörjük a túrót (én botmixerrel pépesítettem).
A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral és a habfixálóval. Az egészet jól kikeverjük.
Fanta tető:
2 cs pudingot és a 4-5 ek. cukrot kevés üdítővel simára keverjük.
A többi fantát felforraljuk a citromlével, és sűrű krémesremegfőzzük benne a pudingot hozzáadva a torta zselésítőt. Langyosra hűtjük.
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a fantát. Hűtőben tároljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése