Fanta szelet

Hozzávalók

A tésztához

7 db tojás

7 ek cukor

6 csapott ek finomliszt

2 ek cukrozatlan kakaópor

1 csomag sütőpor

1 ek napraforgó olaj

A túrókrémhez

50 dkg tehéntúró

20 dkg porcukor

18 dkg margarin

2 csomag vaníliás cukor

1 citromból nyert citromhéj

1 habfixáló

A tetejére

7 dl szénsavas narancsos üdítőital

2 csomag vaníliás pudingpor

4 ek cukor

1 ek citromlé

1 csomag tortazselésítő

Elkészítés

A tészta:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját és az olajat keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.  180 fokon megsütjük.

Közben elkészítjük a túrókrémet. 

Sűrű szűrőn áttörjük a túrót (én botmixerrel pépesítettem).

A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral és a habfixálóval. Az egészet jól kikeverjük.

Fanta tető: 

2 cs pudingot és a 4-5 ek. cukrot kevés üdítővel simára keverjük.

A többi fantát felforraljuk a citromlével, és sűrű krémesremegfőzzük benne a pudingot hozzáadva a torta zselésítőt. Langyosra hűtjük.

A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a fantát. Hűtőben tároljuk.

Megjegyzések