Karalábéleves kakukkfüves húsgombóccal


 


Hozzávalók 2 személyre:

Leves

1 nagy db karalábé

1 db vöröshagyma

1 db citrom

1 csokor kapor

1.5 dl főzőtejszín

só ízlés szerint

fehér bors ízlés szerint

2 teáskanál ételízesítő

1 ek napraforgó olaj

0.5 ek vaj

5 dl víz

Kakukkfüves-húsgombóc

30 dkg darált sertéshús

1 kis fej vöröshagyma

4 szál kakukkfű

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1.5 dl napraforgó olaj

Elkészítés

Leves

A karalábét hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A citrom héját vágjuk le vékonyan, hogy a fehér része ne maradjon rajta. A levét facsarjuk ki. A kaprot vágjuk fel apróra.

Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott karalábét, és együtt pirítsuk pár percig, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, az apróra vágott kaprot és keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel és főzzük puhára.

Amikor a karalábé puhára főt, szedjük ki a citromhéjat. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt.

Kakukkfüves-húsgombóc

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kakukkfüvet csipkedjük le a száráról, majd szintén vágjuk fel apróra.

Ezután adjuk hozzá a darált húshoz az apróra vágott vöröshagymát és a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és gyúrjuk alaposan össze , majd formázzunk diónyi gombócokat.

Az olajat hevítsük fel, majd óvatosan helyezzük bele a húsgombócokat és szép lassan süssük aranybarnára. (Sütés közben többször forgassuk át, hogy egyenletesen süljön)


Megjegyzések