Hozzávalók 2 személyre:
Leves
1 nagy db karalábé
1 db vöröshagyma
1 db citrom
1 csokor kapor
1.5 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
2 teáskanál ételízesítő
1 ek napraforgó olaj
0.5 ek vaj
5 dl víz
Kakukkfüves-húsgombóc
30 dkg darált sertéshús
1 kis fej vöröshagyma
4 szál kakukkfű
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Leves
A karalábét hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A citrom héját vágjuk le vékonyan, hogy a fehér része ne maradjon rajta. A levét facsarjuk ki. A kaprot vágjuk fel apróra.
Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott karalábét, és együtt pirítsuk pár percig, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, az apróra vágott kaprot és keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel és főzzük puhára.
Amikor a karalábé puhára főt, szedjük ki a citromhéjat. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt.
Kakukkfüves-húsgombóc
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kakukkfüvet csipkedjük le a száráról, majd szintén vágjuk fel apróra.
Ezután adjuk hozzá a darált húshoz az apróra vágott vöröshagymát és a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és gyúrjuk alaposan össze , majd formázzunk diónyi gombócokat.
Az olajat hevítsük fel, majd óvatosan helyezzük bele a húsgombócokat és szép lassan süssük aranybarnára. (Sütés közben többször forgassuk át, hogy egyenletesen süljön)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése