Hozzávalók 3 személyre:
1 db karfiol
2 dl tejföl
1 dl joghurt
100 g mozzarella
50 g sajt (füstölt-csípős)
2 ek zsemlemorzsa
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
3 db koktélparadicsom
Elkészítés
1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe teszünk egy csipetnyi citromlevet.
2. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojást feltörjük, egy keverőtálba rakjuk, majd habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát ( egy kicsit félreteszünk a tepsi szórásához) és adunk hozzá ízlés szerint sót és jól elkeverjük.
3. A sütőformát kiolajozzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával. Leszűrjük a karfiolt. A főzőléből kb. 2 evőkanálnyit tegyünk a tejfölös masszába. Belerendezzük a karfiolrózsát a kerámia tepsibe( vagy jénaiba),majd nyakon öntjük a masszával.
4. A tetejére helyezzük a kicsi kockákra vágott mozzarellákat, a paradicsomot és betesszük a 180 fokos sütőbe és kb. 25-30 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése