Mozzarellás csőben sült karfiol

 


Hozzávalók 3 személyre:

1 db karfiol

2 dl tejföl

1 dl joghurt

100 g mozzarella 

50 g sajt (füstölt-csípős)

2 ek zsemlemorzsa

1 ek olívaolaj

só ízlés szerint

3 db koktélparadicsom

Elkészítés

1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe teszünk egy csipetnyi citromlevet.

2. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojást feltörjük, egy keverőtálba rakjuk, majd habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a sajtot, a zsemlemorzsát ( egy kicsit félreteszünk a tepsi szórásához) és adunk hozzá ízlés szerint sót és jól elkeverjük.

3. A sütőformát kiolajozzuk és megszórjuk a zsemlemorzsával. Leszűrjük a karfiolt. A főzőléből kb. 2 evőkanálnyit tegyünk a tejfölös masszába. Belerendezzük a karfiolrózsát a kerámia tepsibe( vagy jénaiba),majd nyakon öntjük a masszával.

4. A tetejére helyezzük a kicsi kockákra vágott mozzarellákat, a paradicsomot és betesszük a 180 fokos sütőbe és kb. 25-30 percig sütjük.

Megjegyzések