Túrós csusza házi tésztával

 

Hozzávalók 4 személyre a tésztához:

400 g finomliszt

1 kávéskanál só

2 ek olívaolaj

4 db tojás

1 evőkanál víz

Hozzávalók a csuszához:

20 dkg füstölt szalonna

20 dkg tehéntúró

5 dl tejföl


A tészta elkészítése:

A tésztához való alapanyagokat jól összekeverjük, ha jó rugalmasra összeállt, fóliába csomagoljuk, és egy órát pihentetjük.

A tésztát négy darabba vágjuk, lisztes deszkán kinyújtjuk, majd egy tésztanyújtó segítségével tovább nyújtjuk.

Négyzetekre szeljük, majd hagyjuk száradni.

A csusza elkészítése:

A szalonnát felkockázzuk, lepirítjuk, majd egy szűrő segítségével kiszedjük a megsült darabokat. A kisült zsírját tejföllel összekeverjük.

A tésztákat sós vízben megfőzzük, majd összeforgatjuk a tejföl, a túró és a szalonna felével. A sütőt maximum fokozatra kapcsoljuk, és 10-15 percig pirítjuk.

Tálalásnál meglocsoljuk a tejföl-túró-szalonna trió fennmaradó felével.

Megjegyzések