Hozzávalók 4 személyre a tésztához:
400 g finomliszt
1 kávéskanál só
2 ek olívaolaj
4 db tojás
1 evőkanál víz
Hozzávalók a csuszához:
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg tehéntúró
5 dl tejföl
A tészta elkészítése:
A tésztához való alapanyagokat jól összekeverjük, ha jó rugalmasra összeállt, fóliába csomagoljuk, és egy órát pihentetjük.
A tésztát négy darabba vágjuk, lisztes deszkán kinyújtjuk, majd egy tésztanyújtó segítségével tovább nyújtjuk.
Négyzetekre szeljük, majd hagyjuk száradni.
A csusza elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk, lepirítjuk, majd egy szűrő segítségével kiszedjük a megsült darabokat. A kisült zsírját tejföllel összekeverjük.
A tésztákat sós vízben megfőzzük, majd összeforgatjuk a tejföl, a túró és a szalonna felével. A sütőt maximum fokozatra kapcsoljuk, és 10-15 percig pirítjuk.
Tálalásnál meglocsoljuk a tejföl-túró-szalonna trió fennmaradó felével.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése