Gombaleves kolbásszal

 Hozzávalók 3 személyre:

150 gr gomba
100 gr póréhagyma
100 gr sárgarépa
1 cs. petrezselyem
100 gr füstölt kolbász
200 gr csirkecombfilé
1 ek olívaolaj
1 kk. őrölt bor
1 kk só

Elkészítési idő: kb. 30 perc

1. Előkészítéjük az összetevőket

   a) a gombát megmossuk, felszeleteljük
   b) a póréhagymát meghámozzuk, félkarikára vágjuk
   c) a répát megtisztítjuk, négy részre vágjuk a szálat, majd felkarikázzuk
   d) külön-külön a kolbászt, ill. a csirkemell filét apróra kockázzuk
   e) a petrezselymet felaprítjuk

2. Felforrósított olajon megfuttatjuk a kolbászt, majd hozzáadjuk a csirkemellfilét, amelyet fehéredésig együtt pirítunk a kolbásszal.

3. Belekeverjük a répát és a póréhagymát, az egészet 2 perc erejéig összepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi mindezt bsőgésen ellepi, olyannyira, hogy kb. kétújnyi még legyen a víz és az eddigi lábasban lévő hozzávalók között.

4. Amikor felforrt a víz, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet, és a gombát, és ezt az egészet alacsony lángon addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.

Megjegyzések