A tésztához:
- 25 gr élesztő
- 100 ml langyított tej
- 100 gr kristálycukor
- 250 gr liszt
- 1 tojás a tésztába és 1 tojás a megkenéséhez
A töltelékhez:
- 150 gr darált mák
- 100 gr kristálycukor
- 150 ml tej
1. Összeállítjuk a tésztát: a langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
2. Amint felfutott az élesztő, hozzáadagoljuk a lisztet és 1 db tojást, és összedolgozzuk. Közben, ha kell adunk hozzá lisztet vagy tejet. Egy nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Ezt 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
3. Egy lábasban a mákot és a cukrot összekeverjük, hozzáöntjük a tejet, és addig főzzük, amíg a tejet felissza a keverék és a mák meg nem puhul.
4. A tésztát 30X30 cm négyszög alakzatúra kinyújtjuk egy kilisztezett lapon, majd a mákkrémet rákenjük, és feltekerjük. A feltekert tésztát éles késsel háromszög alakzatban szabdaljuk.
5. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük tojással.
6. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése