Mustáros-fokhagymás oldalas

 Hozzávalók 3 személyre:

500 gr oldalas
2 ek mustár
2 ek fokhagymakrém
9 db közepes burgonya
1/2 fej fokhagyma
4 kk só
2 kk őrölt feketebors
2 kk pirospaprika
1/2 ek olívaolaj

1. Miközben előkészítjük a jéniat a krumplival és a hússal, addig előmelegítjük a sütőt 160 fokra.

2. A sütőtálat vagy jénait kikenjük olívaolajjal. A megtisztított krumplikat, hagymákat egészben beletesszük. Mind a két oldalukat átdörzsöljük sóval (1 kk/oldal), borssal (1/2 kk/oldal), pirospaprikával (1 kk/oldal). Az oldalas mind a két oldalát bekenjük mustárral és fokhagymakrémel és sózzuk ( 1kk/oldal) borsozzuk (1/2 kk/oldal). 

3. Fedél alatt kb 90 percig sütjük, majd levesszük a fedelet, és még 30 percet sütjük, amíg a hús és a krumpli meg nem puhul.



Megjegyzések