Mustáros-tejfölös-sajtos karaj

 

Hozzávalók 3 személyre:

6 szelet sertéskaraj
3 ek mustár
200 ml víz
2 gerezd fokhagyma
1 kk só a pácba
1-1 csipet só a húsokra
1 kk őrölt bors a húsra
1 kk őrölt bor a pácba
2 kk piros paprika
6 szelet szeletelt trappista sajt
6 ek tejföl

Elkészítési idő: 75 perc

1. Néhány órával a sütés előtt vagy még előző napon elkészítjük a húspácot: a vízhez hizzá adjuk a mustárt, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

2. Kiklopfoljuk kb. félújnyi vastagra a karajszeleteket, majd belehelyezzük őket a pácba, és pár órán át vagy akár egy egész éjszakán át hagyjuk pácolódni.

3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy jénai tálat a pác levével kikenünk.

4. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a jénaiba. Mindegyik szelet tetejére 1-1 kanál tejfölt rakunk, és elkenjük rajta, majd megszórjuk pirospaprikával, s mindegyik tetejére teszünk 1-1 szelet trappista sajtot.

5. A húsok közé öntünk a pácléből, majd lefedve sütjük, amíg meg nem puhulnak a húsok (kb. 1 óra). Fél óra elteltével ellenőrizzük a folyadékot, szükség szerint pótoljuk.

 


Megjegyzések