Burgonyaleves csülökkel

 Hozzávalók 4 személyre:

300 gr csülök
100 gr sárgarépa
600 gr burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 gr liszt
olíva olaj a sütéshez
kb. 3 kk pirospaprika

1. A csülköt megmossuk, zsírossab részeit, bőrét leszedjük, és annyi vízben feltesszük főni, amennyi éppen ellepi. Közepes lángon addig főzzük, amíg épphogy meg nem puhul, majd kivesszük hülni, a levét pedig félre tesszük.

2. Megtisztítjuk és felaprózzuk a zöldségeket.

3. Felforrósított olajon átfuttatjuk a hagymát, hozzá adjuk a többi zöldséget.

4. Megszórjuk a zöldségeket lisszttel, és amikor az kicsit habozni kezd, felöntjük a csülök hátrahagyott főzőlevével. 

5. A levest utánasózzuk, pirospaprikázzuk és 20 percig főzzük, majd a 20 perc letelte után hozzáadjuk a közben felaprított csülköt, és kb. további 10 percig főzzük, amíg minden meg nem puhul. 

Megjegyzések