Hozzávalók...
a piskótához:
150 gr vaj
6 tojás
150 gr cukor
100 gr tömör tejcsokoládé
150 gr liszt
a krémhez:
3 db tojás
200 gr cukor
100 gr tömör tejcsokoládé
200 gr cukrozatlan kakaópor
500 gr mascarpone
a mázhoz:
200 gr olvasztott tejcsokoládé
a díszítéshez:
a tortaforma kikenéséhez még kb. 50 gr vajat használtm, a képen reszelt csokoládé és csokoládés perec van, de ez abszolute opcionális
Én először a piskótát készítettem el. Amíg hült, addig megfőztem a krémet. Ezt a már kihült és felszelt piskótalapok közé töltöttem, úgy hogy visszaraktam őket a tortaformába. Az egészet betettem pár órára a hűtőbe, majd csak utána vontam be a mázzal és díszítettem.
A piskóta elkészítése:
1. Felolvasztjuk a vajat, és lereszeljük a csokoládét.
2. Kemény habbá verjük habverő segítségével a tojás fehérjét.
3. A tojás sárgáját az olvasztott vajjal olyan módon keverjük habosra, hogy folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot, majd a reszelt csokoládét, a lisztet sé a kemény habbá vert fehérjét.
4. Az egészet csomómentesre elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntve kb. 35 perc alatt 180 fokon megsütjük.
5. A kihült piskótát 3 felé vágjuk.
' A krém ekészítése:
1. Lereszeljük a csokoládét.
2. Az egyik lábosba vizet teszünk, majd egy másikat a tetejébe helyezünk, és így, vízgőzben főzzük össze a tojást, a cukrot, a reszelt csokoládét és a mascarpone-t.
A torta összeállítása:
1. A tortaformát kikenjük vajjal.
2. Belehelyezzük az első piskótalapot, majd ráöntjük a krém felét, habkártyával elegyengetjük.
3. Belehelyezzük a második lapot is, majd a krém másik felét rátölöltjük és elegyengetjük.
4. A tetejére rátesszük az utolsó lapot is.
5. Néhány órára betesszük dermedni a hűtőbe.
6. A 200 gr tejcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk, és a tortaformából kivett, rácsra áthelyezett tortát bevonjuk vele, és feldíszítjük.
7. Visszahelyezzük a tortát a hűtőbe. Dermedés után fogyasztjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése