Hókifli

 Hozzávalók 1 nagy tepsinyi hókiflihez

A tésztához:
- 400 gr liszt
- 250 gr margarin
- 175 ml tejföl

A töltelékhez:
- kb. 200 gr lekvár

A szóráshoz:
- 100 gr porcukor
- 1 cs vaniliás cukor

Elkészítési idő: hűtés + 45 perc


1. Előző este az átszitált liszthez hozzáadjuk a tejfölt és a kissé megolvasztott margarint, majd alaposan összedolgozzuk ezeket, és fóliába takarva az így nyert tésztát éjszakára betesszük a hűtőbe.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, miközben kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, ill. lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra a tésztát. Pohárral vagy kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Minden kör közepébe egy teáskanál lekvárt helyezünk, majd kifli felhajtva és összetapasztva a tésztát, kifli formát alkotunk. A kifliket a tepsibe rakjuk, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

3. Amíg sülnek a kiflik, addig egy tányérban összekeverjük a porcukrot és a vaniliás cukrot.

4. A megsült kifliket még melegen beleforgatjuk a cukorkeverékbe. Kihülés után fogyasztjuk.

Megjegyzések