Körtés-nutellás szelet

 Hozzávalók kb. 20 szelethez:

A tésztához:

- 300 gr körte
- 60 gr darált mogyoró
- 1 mk őrölt fahéj
- 5 tojás
- 180 gr cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs vaniliás cukor
- 180 gr liszt

A krémhez:

- 400 gr tejszín
- 150 gr cukor
- 1/2 cs. habfixáló
- 180 gr mogyorókrém

A díszítéshez:

- 150 gr körte
- 30-40 gr darált mogyoró
- 20-30 ml citromlé

Elkészítési idő: kb. 30 perc munka + a hüléshez szükséges idő

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy 20X30 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk.

2. Elkészítjük a tésztát: 

    - A körtéket megtisztítjuk, negyedeljük és kimagozzuk, majd felszeljük és összekeverjük a darált mogyoróval és a fahéjjal
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadunk egy csipet sót és kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a cukrot és a vajat, és szintén kemény habbá verjük. Bele reszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a vaniliás cukrot és lisztet. Végül a tojáshabot adagoljuk és keverjük óvatosan hozzá.
- A tésztát beleöntjük a tepsibe, elsímítjuk, majd a tetején elosztjuk a körtés keveréket. Az előmelegített sütőbe tűpróba alkalmasságig (kb. 25 percig) sütjük. 

3. Krém + díszítés

- A tejszínt kemény habbá verjük, miközben hozzáadjuk a habfixálót, és szükség szerint adagolva a cukrot. Ezt követően hozzáadagoljuk a mogyorókrémet. 
- Kimagozzuk, és felszeleteljük a körtéket. A szeleteket rövid időre kevés citromlébe rakjuk, hogy majd a sütemény tetején ne barnuljanak meg.
- A meghült piskótára öntjük a krémet, elrendezzük rajta a körteszeletkéket, megszórjuk darált mogyoróval, majd pár órára a hűtőbe tesszük.

Megjegyzések