Hozzávalók kb. 2 db pogácsához:
400 gr élesztős leveles tészta
(vagy annak otthon elkészített változata )
1 szelet gouda sajt
100 gr trappista sajt
1 felvert tojás a kenéshez
1. A tésztát vékonyra nyújtjuk (bolti tészta esetén ez nem szükséges) nagy pohár segítségével kiszaggatjuk.
2. Fogunk egy kiszaggatott darabot, lekenjük tojással, rátesszük a gouda sajtszelet negyedét, majd a kövekező tésztát. A következő tésztát is lekenjük tojással, ráteszünk egy gouda sajtszelet negyedét, és rárakjuk a harmadik szaggatott tésztadarabot is. A kapott pogácsa oldalait jól elnyomkodjuk, hogy a sajt ne follyon ki. A tetejét is lekenjük tojással, mad megszorjuk reszelt trappista sajttal.
3. 180 fokon készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése