Téli kuglóf


 

Hozzávalók egy kuglóf formához:

- 2 db tojás
- 250 gr cukor
- 60 ml olaj
- 250 gr liszt
- 200 ml tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 100 ml tej
- 1/2 narancs
- 20 gr cukrozatlan kakaópor

1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a kuglófformát pedig kikenjük vajjal.

2. Konyhai robotgép táljában a tojást és a cukrot egy csipet só és az étolaj társaságában habosra keverjük. A lisztet és a sütőport külön tálban összekeverjük, majd felváltva keverés közben hozzáadaguljuk a habhoz a tejföllel és a tej kétharmadával, ill a kifacsart narancs levével. 

3. A tészta felét a kuglóf formába öntjük. A másik felét tovább keverjük a géppel, és hozzáadjuk a maradék tejet valamint a kakaóport. Ezt is a formába öntjük. 

4. 30 percig sütjük 160 fokon, majd további várhatóan 15 percig (a fokpiszkáló próba kiállásáig) sütjük 170 fokon.

5. A kihült kuglófot kivesszük a formából. Porcukorral megszórva, lekvárral vagy mogyorókrémmel megkenve is finom, de önmagában is jóízű. 

Megjegyzések