Elkészítési idő: kb. 60 perc
HOZZÁVALÓK kb. 24 szelethez
A tésztához
- 40 dkg liszt
- 1 Csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 4 tojássárgája
- 17,5 dkg tejföl (1 kis pohár)
A krémhez
-4 tojásfehérje
-20 dkg cukor
-50 dkg sovány tehéntúró
- 1 citrom leve
- 1 ek. búzadara
ELKÉSZÍTÉS
1. A tésztához a lisztet összeforgatjuk a sütőporral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat és elmorzsoljuk. Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt, majd összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk, frissentartó fóliába csomagoljuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
2. A krémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor felével, majd félretesszük. A túrót villával összetörjük, belefacsarjuk a citrom levét, majd elkeverjük A túrót villával összetörjük, belefacsarjuk a citrom levét, majd elkeverjük a maradék cukorral. Hozzáadjuk és óvatosan beleforgatjuk a felvert habot
3. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő, egy 40x23 centis tepsit pedig kíkenünk vajjal és megszórunk liszttel. Az egyik tésztacipót a tepsi méretére nyújtjuk, a tepsibe fektetjük és megszórjuk a búzadarával. Rásimítjuk a túrós tölteléket, majd a másik tésztalapot is kinyújtjuk, a tetejére fektetjük és villával megszurkáljuk.
4. A tésztát az előmeleghett sütőbe toljuk és kb. 30 percen keresztül sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Ekkor kivesszük, hagyjuk telje-sen kihűlni, majd szeletelve, tetszés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Megjegyzések
Megjegyzés küldése