Hozzávalók.14 szelethez
A tésztához:
• 3 tojás
• 5 dkg cukor
- 9 dkg liszt
A krémhez
• 25 dkg mascarpone
- 25 dkg gesztennyepüré
- 2 csomag zselatin fix
- 5 d/ habtejszín
ELKÉSZÍTÉS
1. A sütőt 180 fokra rnelegítjük elő, egy 40x32 centis tepsit pedig sütőpapírral bélelünk. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és alaposan összedolgozzuk. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot is.
2. A tésztát az előkészített tepsibe símítjuk, az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Amikor kész, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Ezután a sütőpapírt lehúzzuk és a kihűlt tésztát 3 db kb. 30 cm széles lapra vágjuk.
3. A krémhez a mascarponét összekeverjük a gesztenyepürével és a zselatinokkal. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan a krémbe forgatjuk, majd a masszát 3 részre osztjuk.
4. Az egyik tésztalapot megkenjük a krém harmadával, ráteszünk egy másik lapot, amire ismét egy adag kré-met kenünk. Erre tesszük az utolsó tésztalapot, majd a sü-teményt bevonjuk a maradék krémmel. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése