Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
A tésztához:
300 gr liszt
1 mk sütőpor
200 gr vaj
1 tojás sárgája
1 zero vaniliás cukor
A töltelékhez:
3 alma
1 citrom leve
1 ek cukormentes vaniliás pudingpor
1/2 ek Dia Wellness cukorpótló
1 tk fahéj
1. A tésztához a lisztet összeforgatjuk a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, és összemorzsoljuk. Amint a liszt-vaj egyveleg kellően morzsalékos állagú, hozzáadjuk a tojás sárgáját és a cukormentes vaniliáscukrot, és összedolgozzuk az egészet egy tésztává. Ha összeállt, akkor fóliába csomagolva l órára a hűtőbe tesszük.
2. A megtisztított almákat lereszeljük. A citromot kifacsarjuk, és elkeverjük benne a cukormentes pudingport, majd ezt a reszelt almához adjuk. Megszórjuk a cukorpótlóval és a fahéjjal, végül alacsony lángon kissé sűrűvé főzzük.
3. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a linzer karikákat. Két karika közé adagoljuk az almás tölteléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és 12-15 perc alatt készte sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése