Hozzávalók kb. 20 szelethez:
A tésztához:
- 4 db tojás
- 1 ek Dia Wellnes cukorpótló
- 3 ek liszt
- 4 ek darált dió
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 350 ml tej
- 1 ek Dia Wellnes cukorpótló
- 1 cs diabetikus vaniliás vagy csokoládés pudingpor
- 200 gr vaj
- 4 db tojás
- 1 ek Dia Wellnes cukorpótló
- 3 ek liszt
- 4 ek darált dió
- 1 cs sütőpor
A krémhez:
- 350 ml tej
- 1 ek Dia Wellnes cukorpótló
- 1 cs diabetikus vaniliás vagy csokoládés pudingpor
- 200 gr vaj
A díszítéshez:
- 3/4 ek Dia Wellnes cukorpótló
- 50 gr darált dió
- 200 gr Hulala
- 3/4 ek Dia Wellnes cukorpótló
- 50 gr darált dió
- 200 gr Hulala
1 A sütőt 180 fokra melegítjük elő, egy 30 x 20 cm-es tepsibe pedig sütőpapírt teszünk. A tésztához a tojásokat felütjük, a cukorpótlóval habosra keverjük (kb. 6-7 perc).
2. A lisztet, a sütőport és a diót összeforgatjuk, majd kisebb adagokban a felvert tojáshoz keverjük.
3. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihült, a sütőpapírt lehúzzuk róla.
4. A krémhez a tejben simára keverjük a cukorpótlót és a pudingport, majd folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Amikor kész, hagyjuk kissé kihülni. Ezután hozzáadjuk a vajat, majd habosra keverjük, és végül a kihült tésztára adagoljuk és elsimítjuk. (Én visszatettem a tepsibe alulra a tésztáról leszedett sütőpapírt, rátettem a tésztát, és úgy öntöttem rá a krémet).
5. A hulalát a cukorpótlóval habosra keverjük, majd a sütire kenjük, és elegyengedjük rajta. A tetejére rászorjuk a diót, és betesszük pár órára a hűtőbe.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése