Tejberizs szelet (hozzáadott cukor nélkül)

 


Hozzávalók kb. 30 szelethez:

A tésztához:
3 tojás
1 ek Dia Wellness cukorpótló
2 ek liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
150 gr basamati rizs
700 ml tej
1 ek Dia Wellness cukorpótló
1 cs cukormentes vaniliás cukor
1 cs étkezési zselatin
200 ml Hulala tejszín

A meggyes réteghez:
1 üveg magozott cukormentes meggybefőtt
1 cs cukormentes vaniliás pudingpor
1 ek Dia Wellness cukorpótló
1 mk őrölt fahéj
1 cs étkezési zselatin

1. A sütőt 190 fokra melegítjük elő, és egy 30X20 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

2. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét cukorpótlóval és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd robotgépen folytatjuk a folyamatos lassú keverést, miközben egyenként hozzáadjuk a tojássárgákát, belekanalazzuk a lisztet és a kakaóport. Tepsibe simítjuk, majd 12-15 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk kihülni.

3. A krémhez a rizst mosást követően beleszórjuk a tejbe, hozzáadjuk a cukorpótlót és a vaniliáscukrot, és folyamatos keverés mellett puhára főzzük. A zselatint 1 evőkanál vízben meguzzasztjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel. Folyósra melegítjük, majd a rizshez keverjük. A Hulalát kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a rizzsel. Az így kapott krémet a tésztára simítjuk, és betesszük a hűtőbe.

4. A meggybefőttet úgy szűrjük le, hogy a levét felfogjuk. A felfogott meggylét kieegészítjük annyi vízzel, hogy az 400 ml legyen. Ehhez adjuk a pudingport, a cukorpótlót és a fahéjat. Folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Amikor kész, elkeverjük benne a meggyet, valamint a duzzasztott zselatint, és megvárjuk, amíg visszahül langyosra.

5. A langyos pudingos krémet a sütemény tetejére szétkenjük, majd egy a sütit egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap tálaljuk.

Megjegyzések